måndag, september 17, 2007

Ett år med maktpakten

Nu har den så kallade alliansen suttit vid köttgrytorna i ett år, vilket innebär minst tre år till såvida det inte blir nyval. Under det första året så har dom gjort strategiska försämringar utav den generella välfärden för att minska den stora folkliga uppslutningen kring densamma. Detta är startegisk politik för som det heter "att få bort sossefieringen i samhället" som Maud Olofsson skulle ha uttryckt det.

A-kassan, sjukförsäkringen, vårdnadsbidrag you name it, dessa plus en hel del andra attacker på den generella välfärden är alla ett led i att som Reinfeldt uttrycker det i sin bok det sovande folket "Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt ska inga standardkrav skattefinansieras." Med Dessa ord vill Reinfeldt bana väg för ett nyliberalt samhälle, där den privata maktkoncentrationen ökar på bekostnad av ökade klyftor och underordning för stora delar av befolkningen.

Men detta kommer väl att lösa sig, först kom ju nystartsjobben, sen kom ju nyfriskjobben och sist men inte minst kommer förmodligen nyfattigjobben, måtte detta elände ta slut 2010.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida