tisdag, september 11, 2007

Major Björklund

Folkpartiet har bytt partiledare. Det är numera landets skolminister Jan Björklund som är Folkpartiets partiledare. Denne Björklund som har myntat uttryck som flumskola och ordning och disciplin. Elevdemokrati och inflytande ifrån elevernas sida över sin skola är andra områden som Björklund har avfärdat totalt.

Björklund vill istället ha tillbaka mycket ifrån den gamla skolan med skamvrå, bestraffningar och disciplin. Björklund har bl.a. myntat uttrycket kravliberalism där han på ett populistiskt sätt beskriver den Svenska skolan. Visst finns det kanske ett och annat problem i skolan, men att det skulle vara som Björklund beskriver är ju bara löjligt då mängder utav statistik visar att den Svenska skolan står sig väl i jämförelse.

Men Björklund som har ett förflutet som militär vill förmodligen att skolklasserna skall dresseras som en pluton i det militära och att skolgårdarna skall göras om till kaserngårdar.
Hade det inte varit bättre för Reinfeldt och flyttat över Björklund till den lediga försvarsministerposten än att ta in vapenvägraren Tolgfors.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida