fredag, september 21, 2007

Budget skämt 2008

Nu har den (Borg)erliga maktpakten lagt sin nya budget, den fortsätter i samma linje som innan, men med en ännu hårdare linje än tidigare. Socialförsäkringssystemen försämras ännu mer. Dom sjukskrivna får det ännu värre med alliansens budget, med lägre ersättningar och kortare sjukskrivningsperioder, hur detta skall få folk friskare och komma tillbaka till sina arbeten framgår inte. A-kassan försämras också, däremot så gör dom strategiska sänkningar utav egenavgifterna för vissa grupper för att på så sätt slå sönder den solidariska tanken kring A-kassan.

(Borg)arna vill slå sönder den solidariska lönepolitiken och på så sätt sänka lönerna inom servicesektorn genom att öka arbetskraftutbudet, eller på ren Svenska fler hungriga vargar som slåss om jobben. Egenfinansieringen utav A-kassan är numera rena berg och dalbanan, Elektrikerförbundets A-kassa får en gigantisk sänkning utav egenavgifterna, på över 170 kr, medans HRF som redan idag har stora problem med medlemstapp får höjning istället.

HRF och många andra LO förbund organiserar redan idag stora låglönegrupper, hur kommer då dessa nya förslag slå mot dessa förbunds kollektivavtal? Med bakgrund av medlemstappet och att det i framtiden kommer att bli ett stort arbetskraftsutbud inom dessa avtalsområden så kommer det nog bli tufft för dessa förbund att upprätthålla legitimiteten på sina kollektivavtal.

Jag såg i alla fall att kungen fick 5 miljoner mer till sin verksamhet, det är tydligen skillnad på folk och folk.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida