måndag, augusti 02, 2010

Dags att blogga igen

Nu har pennan legat på hyllan ett bra tag och det finns inga ursäkter då både pennvässaren och tangentbordet funnits inom behagligt avstånd. Mitt bristande intresse för skrivandets konst den senaste tiden beror snarare på tidsbrist då arbete, flytt och annat engagemang tagit upp min tid. Det har dock vilket skall understrykas inte varit brist på saker och ting att skriva om och då tänker jag inte först och främst på utbytet av de kungliga ringarna, utan istället handlar det om fotboll och valet.

Världsmästerskapet i fotboll hölls detta år nere i Sydafrika och Spanien fick efter en hård och tuff drabbning mot Holland lyfta VM bucklan. För mindre än 20 årsedan levde majoriteten av befolkningen i Sydafrika under rasistiska lagar som förvägrade dem både rösträtt och mängder med rättigheter i samhället. ANC ledde kampen för de svarta i Sydafrika som tillslut lyckades att bryta ner apartheidsystemet i landet, tyvärr gick inte Sydafrika vidare från gruppspelet, men förhoppningsvis går deras antirastiska arbete vidare. Det kan framförallt behövas i Europa, där flera högerextrema krafter skanderar sina slagord i allt högre tonarter den senaste tiden.

Sverige fick inte känna på det gröna fältets schack nere vid de syafrikanska savannerna, istället har vi en annan match som ska avgöras här hemma, utan varken dobbar eller benskydd.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida