söndag, oktober 21, 2007

Röda fanor i Värnamo


I veckan så var jag med på LO distriktets höstmöte som hölls nere på Design hotell nere i Värnamo. LO distriktets röda banér lyste upp i det annars så borgerliga Värnamo, där socialdemokraterna inte har haft makten sedan kommunsammanslagningen på 70-talet.

Det var framförallt verksamheten inför 2008 som fastställdes och även en genomgång av det aktuella läget för fackföreningsrörelsen i länet. Vårt län är inget undantag när det hur högerns politik slår mot fackföreningsrörelsen och löntagarna. Det var även central medverkan i egenskap av LO´s tredje vice ordförande Leif Håkansson som höll ett hälsningstal till mötesdeltagarna. Under dag två så hade vi en lönepolitisk konferens där fokuseringen låg på avtalsrörelsen men även Borgerlighetens attacker på fackföreningsrörelsen och vilka konsekvenser detta kommer att få på våra kollektivavtal.

Hur som helst så var det två givande och intressanta dagar nere i Värnamo och det gör ju inte saken sämre, när det med fackföreningens röda färger lyser upp tillvaron i denna så normalt blåa stad.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida