tisdag, juli 17, 2007

Arriverderci

Nu var det ett tag sedan jag skrev i bloggen igen, anledningen till detta är att jag har börjat min semester och därigenom varit utomlands. Denna gången föll kompassen på Italien och delstaten Kampanien med Napoli som huvudstad där vi också landade. Vi bodde cirka 85 km norrut längs kusten i en badort som heter Baia Domitizia, i denna stad hyrde vi in oss på ett lägenhetshotell som heter La Serra som delvis ägs utav svensk fackföreningsrörelse vilket innebar att vi som medlemmar fick 25% rabatt på boendekostnaden.

Under veckan så har vi hunnit med ett antal utflykter då vi även hyrde en bil under veckan därnere. Vi besökte bl.a. den medeltida staden Sessa Arrunca med härligt slingriga gränder och gamla byggnader.

Vi besökte även den framgrävda staden Pompei som förstördes av ett vulkanutbrott från Vesuvius 79 e.Kr. Efter detta besök så besteg vi även vulkanen Vesuvius och där uppe var det en fantastisk utsikt över både Medelhavet och Napoli, men man var även lite smårädd då det rök ifrån kratern, det kanske var på väg ett utbrott vem vet.








Bild ifrån Pompei med vulkanen Vesuvius i bakgrunden




Efter detta så gjorde vi en resa till Rom en resa på cirka 15 mil ifrån stället där vi bodde, vilket inte borde innebära någon längre restid, men den Italienska trafiken bjöd på många överraskningar med många bilköer, men till slut så kom vi fram efter tre timmars bilkörning och det hade nog gått betydligt snabbare om vi istället hade kört motorvägen inåt landet, men då hade vi inte fått se den storslagna naturen längs kusten. Hursomhelst så fick vi se både Colosseum och Vatikanen innan det var dags att åka tillbaka, vilket inte heller var så lätt då vi höll på att inte hitta ut.


Rom med Colloseum


Sammantaget så är Italien ett land som jag gärna återkommer till därför är rubriken passande på bloggen då ”Arriverderci” betyder på återseende. Jag hade faktiskt hellre tagit bilen ner för att se dom stora ekonomiska och sociala skillnaderna som ändå finns i Italien mellan norr och söder. Det syntes att det fanns en hel del ekonomiska problem i de delar som vi besökte då hus, vägar och andra delar av infrastrukturen hade en del problem, men det fanns även en hel del fattigdom.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida