tisdag, juli 03, 2007

Facket i sommarland

Nu är det återigen dags för LO distrikten att genomföra facket i sommarland som riktar sig till sommarjobbande ungdomar ute i landet. Varje år så träffar dessa patruller på en hel del saker som inte står rätt till ute bland sommarjobbarna. Det kan vara allt ifrån att dom inte får ut avtalsenliga löner till att dom egentligen inte får jobba, då dom inte har den rätta åldern för de arbetsuppgifter som dom har blivit ålagda att göra.

Men det kan även i en hel del fall röra sig om rena svarta anställningar där det varken finns anställningsbevis eller något kollektivavtal.
Det jobb som sommarpatrullerna lägger ner när dom är ute och besöker sommarjobbarna är otroligt viktigt och hjälper nog en hel del ungdomar på vägen då dom får en hel del information om vad facket är för något.

Här inne så kan man läsa om det fackliga arbete för ungdomar som LO bedriver och där finns även det telefonnummer som går att ringa om man har frågor och funderingar kring sitt sommarjobb http://www.lo.se/ung . I Jönköpings län´s LO distrikt så har gänget som leds utav Terés Eriksson (http://litedittochdatt.blogspot.com ) varit ute och besökt sommarjobbare både på Visingsö och i polkagrisarnas mecka Gränna. Dom gör ett otroligt viktigt och bra arbete där ute.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida