torsdag, juni 28, 2007

Syndafloden

Veckans ihärdiga regnande har nu avtagit, men det har varit rena rama syndfloden, som har drabbat vårat bibliska Småland. Själv är jag inte religös men dom som är det kanske började begrunda arkens återkomst, även om nu merparten av det smålänska höglandet ligger på en nivå runt 300 meter över havet så kändes det som om vattenmassorna ifrån det ihärdiga regnet inte skulle avta.

Hursomhelst så är det mängder med hushåll, vägar och järnvägar som har blivit förstörda, man lider verkligen med dom som har blivit drabbade och fått hela sina hus vattenfyllda. En del samhällen har varit helt isolerade också då vägarna spolats bort.

Även stambannan mellan Stockholm och Malmö har varit avstängd på en sträcka över höglandet, då rälsen hängde fritt i luften på ett antal ställen.

Jag har aldrig varit med om ett liknande regnoväder som har skapat så mycket förödelse som detta här på Höglandet iallafall. Man kan ju faktiskt börja fundera över vad denna syndaflod beror på, men det finns säkert ett samband med den globala uppvärminingen och dessa oväder som numera inte bara drabbar oss på vintern utan även på sommaren genom regn.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida