tisdag, juli 03, 2007

Utförsäljning i Stockholm

Har idag varit uppe i Stockholm för att gå igenom ett förbundsprojekt som jag har varit involverad i. Denna fantastiska stad som numera styrs utav starka ideologiska högerkrafter som inte gör någon hemlighet av sin politiska kompass.

Med Kristina Axen Olin så har Utförsäljningen utav våra gemensamma tillgångar stått högt upp på dagordningen framförallt när det gäller allmännyttan. Dessutom så finns det starka krafter inom borgerligheten som vi ha en total avreglering av hyresmarkanden samtidigt som en stor del av allmännyttan säljs ut, då krymper ju även utbudet av hyresrätter ännu mera vilket kommer att innebära sådana hyror att det inte blir många som kan bo innaför tullarna i Stockholm.

Men det mest anmärkningsvärda när det gäller utförsäljningen av allmännyttan är att dom genom att sälja ut lägenheter till rabaterade priser skapar en stor klyfta på bostadsmarknaden och detta genom utförsäljning av bostäder som hela svenska folket har varit med och betalat. Men det går väl egentligen bara hand i hand med övriga utförsäljningar som regeringens auktionsbyrå med Mats Odell vid spakarna rear ut.

Det värsta med detta är att andelen utav ekonomin som faller inom ramen för demokratin minskar och att det blir näst intill omöjligt att återställa sådana här förändringar utav våra gemensamma tillgångar, därför anser jag även att diskussionerna kring att grundlagskydda samhällig egendom inte är helt fel. Det är ju knappast på det viset att dessa utförsäljningar gynnar folkflertalet utan i grunden så handlar det om att minska på samhällets omfång över ekonomin och låta mer utav bestämmandet läggas hos ett fåtal starka kapitalintressen.

Nu är jag snart hemma i Nässjö, jag sitter faktiskt och skriver på tåget, det skall bli skönt att komma hem till den röda ön i den blåa oceanen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida