torsdag, april 12, 2007

Är det lösdriverilagar på gång igen?

Moderaten Carl-Axel Roslund i Malmö har tydligen motionerat i Malmö kommunfullmäktige att tiggeriet skall förbjudas. http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/arkiv.asp?ProgramID=1650&formatID=116&Max=2038-04-15&Min=2004-04-21&PeriodStart=2007-04-12&Period=3&Artikel=1303581

Inte för att jag på något sätt anser att det är bra med tiggeri, då min personliga uppfatning är att ingen skall behöva utsätta sig för denna förnedring i samhället utan att den generella välfärden skall fånga upp dem innan desperationen leder till sådana handlingar.

Tyvärr så är det väl på det viset att en hel del har hamnat mellan stolarna och har då också blivit både hemlösa och utan socialbidrag, vilket i sig är ett bevis på ett misslyckande ifrån politiskt håll.

Men att moderaten Carl-Axel Roslund´s förslag skulle förbättra för dessa indvider är ju rent nonsens, det kanske egentligen är som så att han inte tycker om att att det drar runt en massa fattighjon på Malmös gator, det kanske är som så att han vill återinföra dom beryktade lösdriverilagarna ifrån 1800-talet igen. Med hans egna parti´s politik så kommer ju knappast antalet uteliggare och missbrukare minska, utan snarare öka, det kanske är just därför han vill ha bort dessa människor ifrån Malmö´s gatubild.

2 kommentarer:

Klockan 11:41 em , Blogger J.Büser sa...

Hej Hasse

Gott att höra att du sliter på med det fackliga. Här i GBG håller vi på att planera facket i sommarland för fullt. Viktigare än någonsin i modern tid skulle jag vilja säga.

Dessutom åt jag på Wild´n´fresh idag som fått kollektivavtal - inte helt fel!

 
Klockan 9:37 em , Blogger Hasse Elektriker sa...

Hej Johan

Jodå det är fullt upp, tyvärr verkar det som att det kan bli strejk för våran del, men så blir det om man har en motpart som vägrar att lyssna.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida