fredag, april 06, 2007

Byggnads tar kampen

Byggnads tar kampen för sina medlemmar genom att plocka ut ett antal byggprojekt så visar dom sin motpart att det är allvar och ingen lek.

Sveriges byggindutrier däremot har hållt på med både det ena och andra för att försvåra förhandlingsläget, organisationen har i ett antal pressmedelanden gått med felaktig information för att Byggnads skall utmålas som en kompromisslös och omöjlig organisation att förhandla med.

Sanningen är ju en annan Byggnads vill givetvis försvara sitt lönesystem, dom vill även ha mer arbetstidsförfortning för sina medlemmar samtidigt som stupstockslönen skall höjas allt detta ligger inom ramen för LO´s samordning när det gäller procentsatser och det har det ju redan tecknats ett antal avtal bland annat inom industrin.

Med tanke på hur Byggnads motpart BI resonerar när det gäller både förhandlingsviljan och hur dom försöker svartmåla Byggnads, så gör Byggmadsarbetareförbundet helt rätt i att varsla till strejk då kanske motparten ser att det inte går att diktera villkoren hur som helst.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida