söndag, april 01, 2007

Partidistriktets årskongress




I lördags så medverkade jag som ombud för Nässjö arbetarekommun på Socialdemokratiska partidistriktet i Jönköpings län´s årskongress för 2007. Det var dom sedvanliga valen, behandling av verksamhetsberättelse och motioner m.m. Anna Hedh och Marita Ulvskog gästade också distriktskongressen som hölls nere på Ädelfors folkhögskola nere i Holsbybrunn i Vetlanda kommun.

Mellan årsmötesförhandlingarna så genomfördes det även ett antal seminarium där bland annat Marita Ulvskog föredrog om medias roll inom politiken och vilken påverkan den har på politiken. Hon ansåg även att vi måste bli bättre inom arbetarrörelsen och hitta nya verktyg för att nå ut, bl.a. genom bloggar.

Men dagens höjdpunkt som jag aktivt själv deltog i var debatten kring en motion som Eksjö´s fackliga S-förening skrivit angående avregleringar av samhällsnyttiga funktioner. Motionen föreslog att vi skulle börja verka för en återreglering av avreglerade sektorer samt att vi skull sätta stopp för ytterligare avregleringar. Distriktstyrelsens föredragande var Peter Persson ifrån Jönköping som också delade motionärens kritiska analys av avregleringarnas effekter för folkflertalet men att det inte var praktiskt möjligt att återreglera nu genomförda avregleringar, dessutom så ville distriktstyrelsen inte heller sätta stopp för ytterligare avregleringar.
Jag var själv uppe i talarstolen och argumenterade för ett bifall till motionen i sin helhet. Det var en rätt rolig debatt och jag fick faktiskt känslan av att distriktstyrelsens föredragande delade våran uppfattning även om han yrkade på avslag, men men.
Hursomhelst så gick det inte hela vägen vare sig för distriktstyrelsen eller motionärerna, då att sats ett blev avslagen men årskongressen valde att bifalla kravet på att det nu måste vara slut på ytterligare avregleringar och slog därmed distriktstyrelsen på fötterna

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida