måndag, mars 10, 2008

Grattis tjejer

I helgen gick IFK Nässjö´s damlag till final i Bandy http://www.ifknassjo.se/ Det är många år sedan som det snackades sm final för ett Nässjö lag i bandy. Men nu har IFK tjejerna fixat det. Det kanske är fel att säga damlag eftersom föreningen inte har något herrlag i bandy eftersom de bröt med Nässjö IF för några år sedan och startade upp den gamla föreningen IFK Nässjö.

I min hemstad Nässjö har alltid bandyn haft en stark ställning, staden är starkt förknippad med bandylegender som Nicke Bergström, Jan (Habo) Johansson och Arnold (Sladden) Bergström. Nicke Bergström har till och med fått en egen staty nere på stortorget. Nässjö IF har totalt 56 säsonger i högsta serien och tillhörde även toppskiktet under många år. Föreningen blev svenska mästare 1949 genom en legendarisk SM final inför 14000 årsskådare på en sjö utanför Eksjö.

De senaste 20 åren med undantag för några år på 1990 talet har föreningen mer eller mindre varit stabila i division ett och varit långt från fornstora dagar då Nicke och Sladden rullade bort motståndare inför tusentals personer på Skogsvallen. De gapar numera ganska så tomt mellan läktarsektionerna på Skogsvallen och det pratas mycket om fornstora dagar men väldigt lite om framtiden. Det känns många gånger som föreningen gör felsteg efter felsteg både vad gäller egna satsningar och nyförvärv samtidigt som rivalen Vetlanda är stabila i högsta serien och till och med går till slutspel.

Nässjö IF behöver nog lära en del av sin systerförening IFK som nu har lyckats med det som Nässjö IF inte har gjort på ett bra tag, de kan ju alltid börja med att lära dem hur man etablerar sig i högsta serien.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida