fredag, februari 22, 2008

Var finns kritiken nu?

I ett antal insändare inför valet kritiserade borgerliga företrädare socialdemokraterna för tillsättningen av generaldirektörer och chefer i statsförvaltningen, de ansåg bland annat att det allt som oftast var en belöning för lång och trogen politisk tjänst efter partibok.

Efter en rad hårda anklagelser och en massa tyckanden i frågan har det varit märkligt tyst från den borgerliga sidan efter regeringsskiftet, detta eftersom det i mångt och mycket har fortsatt i samma tågordning som innan, men där ordningen nu är en annan när det gäller vilka partifärger som har första ting på tjänsterna.

Under gårdagen klargjordes förutsättningarna för tillsättandet av generaldirektör för Svenska Kraftnät. Statsministern har som en förklaring till varför valet föll på partivännen Mikael Odenberg sagt, - ” en extern konsult funnit Odenberg i konkurrens med andra vara den mest lämpade. ”

NU säger den externa konsulten Per Brolin till radions ekoredaktion att han bara bedömde en kandidat – som regeringskansliet valt ut utan hans medverkan. Man kan ju börja funder över hur det blev med den nya ordningen när det gäller tillsättningar av ledande personer i statsförvaltningen?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida