onsdag, april 25, 2007

Vad vill arbetsgivarna egentligen?

Idag så sa förbundet nej till medlarbudet som verkade vara helt och hållet skrivit på arbetsgivarens villkor. http://www.sef.com/home/sef4/home.nsf/pages/C8FAF897299779D0C12572C70048AAFC

Dessutom så kunde man imorse höra Svensktnäringslivs VD Urban Bäckström i radio P1, där han basunerade ut sitt agg över Elektrikerförbundet som han menade överutnytjar konflikträtten och mer eller mindre tvingar fram saker i kollektivavtalen. Givetvis vill Urban Bäckström likt många andra utav hans ideologiska vänner ha betalt för investeringarna i en borgerlig valseger genom inskränkningar i mbl och andra lagar på arbetsmarknaden, därigenom detta eviga påhopp på mitt fackförbund Svenska Elektrikerförbundet. Vad Bäckström glömmer bort är att utgångspunkten i ett fackförbund med sina stadgar i ryggen är att A. Aldrig försämra för medlemmarna B. Utveckla och förbättra kollektivatalen.

Varken A eller B verkar vara intressant för våran motpart som helst verkar vilja se en konflikt så att den ideologiska näringslivshögern kan basunera ut hur hemskt det bestialiska facket är här i Sveige, trots att vi har bland den mest flexibla arbetsmarknaden i Europa och dessutom få fölorade arbetsdagar pga strejk om man jämför med övriga Europa.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida