onsdag, februari 07, 2007

Händige Svensson


Ett mobilt elverk är nog en räddare i nöden för många människor i dessa avbrottstider. Det lyser nog även upp tillvaron i väntan på att nätet skall bli återställt. Många människor har varit utan el under långa perioder under dom senaste årens stormar och dåliga väder. Detta leder självklart till en hopplöshet hos de drabbade människorna som har sina boningar ute på landsbygden, som år efter år drabbas av dessa elavbrott. Detta har i sin tur bidraget till att skapa en större efterfrågan på mobila elverk när inte nätleverantörerna kan garantera leveranssäkerhet.
Problemet med detta vilket också har lett till en del olyckor är att många inte vet hur dom skall använda dessa mobila elverk, då vissa har anslutit in elverken i den fasta el installationen i sina hushåll utan att de har någon frånskiljare vid inkommande matning. Vad som händer vid en sådant handhavande är att man spänningsätter nätet bakvägen, vilket leder till att nätledningarna som linjemontörerna arbetar vid blir spänningsförande och kan orsaka olycker som kan leda till döden.
Försäljarna till dessa elverk borde vara tydligare med att informera sina kunder vad det är för regler som gäller och att de också ser till att dessa kopplas in av en behörig installatör, för att undvika olyckor som definitivt inte lyser upp tillvaron.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida