onsdag, januari 31, 2007

Vem är det som står för maffiametoder?

Under lång tid har vi ifrån Borgerliga proffstyckare, debbatörer, ledarskribenter och politiker fått höra hur hemskt fackföreningsrörelsen är som ger sig på företagare som vägrar skriva på ett kollektivavtal för att alla skall spela på lika villkor.

Oftast så argumeterar dessa Borgerliga herrar och damer på ett sådant sätt så att det framställs som att fackföreningsrörelsen är en toppstyrd organisation med en massa pampar som inte driver medlemmarnas frågor.

För att förtydliga så inledds nästan alla förbunds stadgar med följhande skrivning:
§ 1 Dess uppgift är att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och inom näringslivet

Med denna skrivning i ryggen, så är också fackförningsrörelsen skyldig gentemot sina medlemmar att uppräthålla legitimiteten av kollektivavtalen på arbetsmarknaden annars så kommer kollektivavatlen på sikt att försvagas eftersom vissa företag utan kollektivavtal vinner marknadsandelar, då dessa kan betala ut hur låga löner som helst.

Dessutom så är det medlemmarna som utgör styrkan i facket, det är medlemmarnas individuella handlingar som utgör styrkan i facket, som när t.e.x. Transports medlemmar solidariskt ställer upp på sympatiåtgärder som man fattat beslut om för att ett annat förbunds kollektivavtal inte skall tappa legitimitet på den marknad där handes och tankens arbete säljs.

Kan bara förövrigt konstatera när det gäller Maffia metoder, så verkar det som att det finns andra som står för sådana handlingar på arbetsmarknaden i Sverige:

http://www.sr.se/jonkoping/nyheter/artikel.asp?artikel=1175824

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida