fredag, november 02, 2007

Privata sjukhus ?????

I går läste jag på DN debatt att två ledande Socialdemokrater vill öppna upp för ännu mer utav privat och outsurcad verksamhet inom vår sjukvård, detta är för mig som socialdemokrat obegripligt, framförallt utav grundläggande ideologiska principer när det gäller den generella välfärden, men även då det knappt finns några som helst ekonomiska fördelar heller, snarare tvärt om då det blir dyrare.

Sjukvård som genomförs utav entreprenörer måste också generera vinster till ägarna annars finns det inget intresse för dem att bedriva privat sjukvård. När verksamheten utförs utav privata företag så blir den yttersta kärnan i verksamheten att generera avkastning och förränta kapital, då blir patienterna vinstmaximerare. Att bota sjukdomen eller åkomma kommer i andra hand eftersom verksamheten först och främst skall ge avkastning.

Den offentligt finansierade sjukvården skall utföras av samhället själva, den skall inte styras av kapitalistiska vinstintressen och kortsiktighet där patienten blir en produkt som skall skapa ett förädlingsvärde åt börs hajar och aktieägare.

Visst kan det finnas en del problem inom vår gemensamma sjukvård, men lösningen på dessa problem är inte att en större del utav skattepengarna försvinner ut på börsen eller privata fickor genom vinster och utdelningar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida