tisdag, oktober 30, 2007

Personalen på Videomix är inga VHS kassetter som man skickar in och ut ur en moviebox

Det pågår en arbetsmarknadskonflikt mellan Handelsanställdas förbund och ett företag som heter Videomix, detta företag vägrar teckna ett kollektivavtal med Handels. Vi har ifrån SSU givit handels sitt fulla stöd i denna konflikt.

Merparten av de anställda på Videomix är yngre tjejer i tjugoårsåldern. Kvinnor har rent generellt de sämsta villkoren på arbetsmarknaden, än värre är det för kvinnor i denna ålder. Det är mer regel än undantag med otrygga anställningar, låga löner och oregelbundna arbetstider. Med ett kollektivavtal så garanteras dessa personer OB-tillägg, övertidsersättning avtalsenlig lön, avtalsförsäkringar o.s.v.

Detta är tydligen för mycket begärt för Videomix ledning som vägrar att skriva på ett kollektivavtal med Handelsanställdas förbund. Förmodligen är det som så att företaget ser personalen som ett billigt slit och släng, likt en gammal dålig film på VHS så vill de kunna plocka ur den ur movieboxen och slänga in en ny med samma fart.

Movieboxar är så 80-tal och dåliga arbetsvillkor tillhör det förgångna, därför så har Handelsanställdas förbund SSU´s fulla stöd i sin kamp att få till ett kollektivavtal med Videomix.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida