tisdag, november 27, 2007

Låt parlamentarikerna städa upp sin egna skit!!!

Arbete oavsett vilket skall värderas med respekt, alla människor skall kunna arbeta under mänskliga förhållanden utan att behöva skämmas för sitt yrke. Tyvärr gäller detta inte de människor som håller damråttorna borta från EU parlamentarikernas skrivbord och korridorer.

Arbetsförhållandena är dåliga med stora städytor per timme och arbetet utlagt på tidiga morgnar och sena kvällar, så att EU-tjänstemännen ska "slippa" se städarna. Dessutom tillåts inte fackliga företrädare träffa sina medlemmar på deras arbetsplats. Entreprenörerna väljs endast utifrån kriteriet lägsta möjliga pris, i stället för, som naturligtvis borde vara det naturliga, hög kvalitet och goda arbetsvillkor för de anställda.

Det är skrämmande vilken syn man har på vissa arbeten nere i Bryssel, detta yrke som är bland det viktigaste som finns för att övrig verksamhet skall fungera har förutom dåliga löner och dåliga arbetsvillkor en upphandligskarusell som skapar en otrygghet där de yrkesverksamma inte vet varken in eller ut mellan upphandlingarna. Men nu skall städyrket tydligen inte få synas ens men rent skall det minsann bli.

Enligt parlamentarikerna så stör städarna, detta är en märklig syn särskilt ifrån folkvalda. På de flesta ställen i samhället så utför städpersonal sitt arbete under normala arbetstider när vanlig verksamhet pågår, det kan vi se i våra skolor, sjukhus, äldreboenden, dagis och så vidare, men i Europaparlamentet går det tydligen inte. Parlamentarikerna borde istället för att gnälla på damsugarslangar ägna sin tid åt att få bort dåliga arbetsvillkor som råder i stora delar av servicesektorn.

De pågående upphandlingarna kan vara en möjlighet att få till bättre villkor för städpersonalen om de byter spår vid upphandlingen från att endast se till det lägsta budet med städning på kvällstid och nattetid till att istället se en möjlighet att införa nya och bättre arbetsvillkor för städpersonalen. Gör inte parlamentet något åt detta kan de gott städa upp sin egna skit.

Läs mer på www.fastighets.se

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida