torsdag, april 09, 2009

Facklig SSU klubb bildad

Onsdagen den 8 april bildades en facklig SSU klubb i Jönköping. Ett tiotal fackligt aktiva ungdomar deltog på det konstituerande mötet som också valde en styrelse med Christopher Rydell som ordförande. Under mötet fastställdes ett flertal olika aktiviteter och dessutom valde man ett namn för SSU klubben.

Tanken med klubben är att samla yrkesaktiva ungdomar inom LO förbundens olika avtalsområden för att få inflytande över politiken inom kommunen, landstinget, riksdagen men även inom facket. SSU är också LO´s ungdomsförbund, men de senaste 15 till 20 åren har de fackligt aktiva ungdomarna inom SSU utgjort en allt mindre del av förbundets medlemmar, detta har givetvis påverkat politiken och den verksamhet som det socialdemokratiska ungdomsförbundet har bedrivit. Det har varit mycket fokus på skolfrågor och studentfrågor som givetvis också är viktiga, men det har skett på bekostnad av de frågor som rör ungdomars situation på arbetsmarknaden. Detta vill nu Christopher och övriga fackliga kamrater i den fackliga klubben ändra på, så att de fackliga och arbetsrelaterade frågorna kommer högt upp på dagordningen igen inom SSU.

Sveriges radio gjorde ett reportage, där även SSU distriktets fackliga ledare tillika ordförande i LO distriktets regionala ungdomskommitté Veronika Engelmann intervjuades

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1690105&BroadcastDate=&IsBlock=

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida