fredag, februari 13, 2009

Bless us from Kristdemokaterna

Den bibliska vaktskvadronen i svensk politik Kristdemokraterna, har återigen trummat fram ett reaktionärt inslag i den svenska politiken. Denna gång är det en riksdagskvinna från Borås som anser att statsministern ska avsluta sina tal med att säga ”Gud välsigna Sverige”. Enligt henne skulle detta vara en samlande och stärkande kraft för nationen. Hon hävdar att Sveriges grundlag vilar på kristen grund http://www.sr.se/sjuharad/nyheter/arkiv.asp?ProgramID=206&Min=2001-12-14&PeriodStart=2009-02-13&Period=2&Artikel=2625606

Sedan ett antal år tillbaka är kyrkan separerad från staten, även om inkasseringen av dess medlemsavgifter fortfarande sker via skattsedeln så finns det ingen sammankoppling längre. Staten har på så sätt förtydligat sin icke religiösa hållning och visar därigenom att det är ett samhälle för många olika livs åskådning även om det finns mycket att göra fortfarande.

Det är inte första gången och säkert inte sista heller, då en kristdemokrat utrycker sig på ett både stötande och kontroversiellt för många människor. Handlar det inte om homosexuella, så handlar det om aborter eller kvinnans ställning på arbetsmarkanden. Partiet har en märklig och konservativ inställning i en mängd frågor och allt som oftast används bibeln som argument. Partiledningen inom Kristdemokraterna försöker visa upp en mer moderat framtoning av sitt parti i massmedia och andra sammanhang, men allt som oftast kommer gräsrötterna och andra företrädare fram och visar deras riktiga uppfattning.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida