onsdag, december 19, 2007

Firande i de (Borg)erliga leden

Gårdagens dom i EG domstolen innebär kraftigt försämrade möjligheter för fackföreningsrrörelsen att ta till stridsåtgärder för att bibehålla utbudskartellen (kollektivavtalen) på den marknad där handens och tankens arbete säljs. Detta firades säkert igår utav borgerliga opionsbildare, politiker och höjdare inom Svenskt Näringsliv och Timbro.

Går man in och läser borgerliga bloggare och ledarskribenter idag så verkar deras lycka vara på ett lyriskt plan, deras fientliga syn och agg mot Arbetarrörelsen lyser här igenom när dom på ett näst intill föraktande sätt öser ut sin galla över arbetarrörelsen, det känns nästan som om dom har ett hat emot Byggnads och resten utav arbetsrrörelsen.

Men en sak som dom glömmer bort är att facket oavsett Borgerlighetens grova försämringar av A-kassa, sjukförsäkringar och andra fackliga frågor står sig stark. Visst har det försvunnit en och annan medlem men organisationsgraden är fortfarande den högsta i värden och i flera förbund har minskningen varit marginell. Med bakgrund av detta och att aliiansen i opionsundersökning efter opionsundersökning har under 40 % stöd utav väljarna är det märkligt att de har ett sådant förhållningsätt gentemot en organisation som företräder 80% av löntagarna på arbetsmarknaden.

När det gäller domen så får vi nog börja överväga nyttan med den såkallade europeiska unionen som efter 10 års medlemskap givit oss ett fritt införande utav alkohol, privatiseringar på privatiseringar, infltionsbekämpande arbetslöshet och nu kryddan på moset ett steg mot en totalt oreglerad arbetsmarknad.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida