tisdag, maj 08, 2007

Strejkbryteri

Men ni törs inte, edra backharar och ynkryggar! Ni ä´ åsnor allesammans, som ingenting våga, ni springer undan, ni packåsnor, ni söner av det mörkaste Småland, strejkbrytalandet, där kapitalets gullgossar bo - Småland är det mörkaste, det mest efterblivna av alla landskap och kan endast jämföras med Västergötland.

Så här utryckte sig Kata Dahlström i sitt första maj tal 1902 i Värnamo och riktigt så illa är det kanske inte idag, men det är nog ingen tillfällighet att bibelbältet söder om Vättern alltid har varit ett svårerrövrat område för arbetarrörelsen. Redan på Palmens tid så skrev han i sina memoarer att Småland är ett hopplöst område och visst har vi inom arbetarrörelsen fortfarande en del problem i dessa trakter, något som jag stötte på idag då jag var ute och bevakade våra nu uttagna strejkobjekt som vi tagit ut för att sätta tryck i avtalsrörelsen. På ett utav dessa företag upptäckte jag att en stor del utav företaget arbetade trots att det var uttaget i strejk. Tydligen så vill dessa så kallade "kapitalets gullgossar" inte ha ett sjysst och bra kollektivavtal, när dom agerar på detta osolidariska sätt mot övriga elektriker inom kåren.
På övrigt uttagna företag så är det 100% uppslutning för att vi på ett solidariskt sätt skall förbättra våra kollektivavtal för alla.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida