måndag, april 28, 2008

LO distriktets årsmöte

LO distriktet i Jönköpings län hade i fredags och lördags årsmöte nere på Ädelfors folkhögskola utanför Vetlanda. Under bländande solsken och röda fanor samlades fackföreningsrörelsen i länet för att behandla föregående års verksamhet och välja en ny styrelse. Detta är inget ovanligt utan hör alla föreningar till då demokratin måste ha sin gång.

Men detta årsmöte var allt lite speciellt eftersom både ordföranden och ombudsmannen lämnade över staffetpinnen till till nya förmågor. Ordföranden i distriktet Mikael Johansson lämnade över ordförande klubban till Glenn Abrahamsson från IF metall avdelningen nere i Gislaved, dessutom gick distriktets mångårige ombudsman Christer Rube i pension efter en nästan 20 årig lång insatts i distriktets tjänst. Christer Rube lämnar över ombudsmanna rollen till Sonnie Knutling som har sina rötter i distriktet men han har de senaste 20 åren varit ute på uppdrag både i LO distriktet i Östergötland och LO centralt, men nu har denna Vetlandabo hittat hem till de Småländska skogarna igen.

Det är alltid speciellt när ett sådan stort ansvar som det innebär att leda ett LO distrikt skall lämnas över, tacktalen för de båda avgående kamarterna duggade tätt under dagen, men deras insatts för arbetarrörelsen är med detta avslutande kapitel inte slut eftersom avgående ordförande numera har fått förtroendet att arbeta som ombudsman i Jönköpings arbetarekommun och vad det gäller den nyblivna pensionären så innehar han numera det tunga och ansvarsfulla uppdraget som ordförande i ABF distriktets styrelse.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida